15/3 Siirtolaisuusinstituutti 50 v. 15.3.2024 Yksi työpöytä, johtaja ja sihteeri. Siitä

      Siirtolaisuusinstituutti Migrationsinstitutet Migration Institute of Finland         Siirtolaisuusinstituutti 50 v. 15.3.2024 Yksi työpöytä, johtaja ja sihteeri. Siitä Siirtolaisuusinstituutti, jossa toimii nykyään vuosittain noin 25-30 henkilöä, ponnisti tasan 50 vuotta sitten. Suomesta lähdettiin sankoin joukoin työn perässä Ruotsiin. 70-luvun alussa alkoi huoli Ruotsiin muuttaneista suomalaisista sekä heidän paluustaan. Tutkimustietoa tarvittiin kipeästi. Silloin mm. Työvoimaministeriö rahoitti aiheeseen liittyviä yksittäisiä tutkimushankkeita, mutta pian niin valtiovalta kuin siirtolaisuustutkijat olivat samaa mieltä siitä, että tarvitaan pysyvämpi siirtolaisuuden tutkimuksen keskus. Alla olevasta linkistä voit lukea lisää Siirtolaisuusinstituutista, sen historiasta ja nykypäivästä. Vuosi täynnä ohjelmaa Juhlavuoden ohjelman löydät täältä.
Tervetuloa 50-vuotiaaseen Siirtolaisuusinstituuttiin! Lue lisää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *