18/1 Samtalskväll: När kriget Israel-Hamas når hemmaplan

DN logo
Samtalskväll: När kriget Israel-Hamas når hemmaplan
Sedan Hamas terrorattack den 7 oktober och Israels efterföljande invasion av Gaza har hatbrotten mot judar ökat lavinartat världen över. Islamofobiska hatbrott ökar också på flera håll. Varför blossar antisemitism och islamofobi upp när konflikten i Mellanöstern intensifieras?

Konflikten Israel-Hamas sätter också sin starka prägel på svensk inrikespolitik. Få utrikesfrågor polariserar partierna på samma sätt. Varför har situationen i Mellanöstern en så stark inverkan på realpolitiken, och hur används antisemitism och islamofobi som ett slagträ i debatten i Sverige?

Med utgångspunkt i dessa frågor bjuder Kulturhuset Stadsteatern och Dagens Nyheter in till en fördjupande samtalskväll i tre delar med olika perspektiv från politiker, debattörer och forskare.

Medverkande: Niklas Orrenius, journalist DN, Henrik Bachner, idéhistoriker, Nalin Baksi, sjuksköterska och före detta S-politiker, Inas Hamdan, journalist Sydsvenskan, Hynek Pallas, journalist och författare, Bassem Nasr, aktivist och tidigare riksdagsledamot för MP, Leonidas Aretakis, chefredaktör Flamman, Somar Al Naher, kultur- och ledarskribent på ETC och Aftonbladet, Björn Wiman, kulturchef DN.
Moderatorer: Ulrika Knutson, ordförande SKMA, och Evelyn Jones, politikreporter DN. Fler medverkande tillkommer.

Datum och tid: 18 januari kl 18.30 (insläpp och bar från 18.00)
Pris: 150 kr
Plats: Kulturhuset Stadsteatern, Hörsalen, plan 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *